ik leer salaat

Ik leer salaat

In de lange reeks van boeken over het gebed is het boek “ik leer salaat” van Iqra Media een boek wat zich specifiek op kinderen richt. Het boek, dat 24 pagina’s telt, is er in het roze en in het blauw en heeft als doel het gebed te verduidelijken voor kinderen. Hierbij een korte recensie van een beknopt boek over het gebed.

De vormgeving

De kaft van het ik leer salaat boek is een zogenoemde smartcover. Ook de pagina’s zijn van goede kwaliteit. Zoals we vaker zeggen: een kinderboek moet onder geknoeid kunnen worden zonder daarna de prullenbak in te moeten. Dit boekje doorstaat die test. Gezien er geen leeftijdsgroep is weergegeven bij dit boek gaan we uit van de groep 5-7 jarigen. Voor hen is het boekje qua vormgeving prima. De balans tussen illustratie en tekst is goed, afbeeldingen die de houdingen moeten weergeven zijn duidelijk en de tekst is zowel Arabisch, Nederlands als fonetisch op goed leesbare omvang weergegeven. Tenslotte is het boekje uitermate geschikt voor zowel jongens als meisjes gezien ieder geslacht diens eigen boekje heeft. Het boekje voor meisjes is overheersend paars/roze. Dat van jongens overwegend blauw. Bij de meisjes is er een meisje gebruikt bij de illustraties en bij de jongens een jongen.

De content

De content is theologisch in orde. Een duiding van de doelgroep op basis van leeftijd is afwezig. Als het gaat om of de content pedagogisch verantwoord is: dit is een lastiger vraag. Het is een boek gericht op kinderen. Zij zullen er alleen baat bij hebben als de ouders het aan hen onderwijzen. Er zijn echter geen handvatten gegeven als het gaat om de manier waarop dit gedaan kan worden. Een boekje dat zich richt op kinderen maar door ouders onderwezen dient te worden zou daarmee een enorme kwaliteitsimpuls krijgen. Al met al is er op het boekje zelf weinig aan te merken, maar meer dan de absolute basis brengt het niet, terwijl dit wel verwacht mag worden. De leesbaarheid is in orde.

Eindconclusie

Een leuk vormgegeven boekje dat kort en bondig het gebed omschrijft. Illustraties en teksten sluiten goed op elkaar aan en zijn passend weergegeven. Helaas valt het boekje een beetje tussen wal en schip. Het ik leer salaat boek is geen echt leerboek maar het geeft ook geen handvatten voor ouders als het gaat om de manier waarop zij hun kind de getoonde informatie het beste kunnen bijbrengen. De informatie over dit boekje laat tevens volledig te wensen over en mag zeer zeker aangescherpt worden.

Eindoordeel: 4 uit 5

Het ik leer salaat boek kopen? Dat doe je in de webshop van islamazon.nl, klik hier om direct naar het boek te gaan. De versie voor jongens vind je door hier te klikken.

Tagged as: