Boekrecensies: hoe werkt dat nou precies?

Recensies over boeken voor ouders en kinderen zijn op de website al te vinden. Recensies over speelgoed en andere, voor opvoeding relevante, categorieën komen daar in de toekomst nog bij. In het kader van transparantie schrijven we nu dit artikel. Zodat jij als ouder weet of het reclame is of een oprechte beoordeling.

 Waarom schrijven we recensies?

We schrijven recensies om meerdere redenen. In de eerste plaats: zodat jij als lezer weet wat je van iets mag verwachten voordat je het koopt. Wel zo prettig, zeker wanneer het aankoopbedrag relatief hoog is. Daarnaast schrijven we recensies omdat we hopen dat producenten iets doen met onze suggesties. Tenslotte schrijven we recensies omdat het een unieke toevoeging is aan de website. Waar anders vind je immers zoveel recensies terug?

Hoe komen jullie aan de producten?

Goede vraag! Hoe we aan producten komen is heel wisselend. Het kan zijn dat we ze krijgen als cadeau in de privésfeer en denken: daar moet een recensie van komen. Het kan zijn dat we iets specifiek aanschaffen om een recensie te kunnen schrijven. Ook kan het zijn dat we iets kosteloos toegezonden krijgen met het verzoek een recensie te schrijven.

Hoe we ook aan een product komen, als we het recenseren dan is het een eerlijke recensie. De recensie van een gratis toegezonden product wijkt niet af van dat van een zelf aangekocht product. We zien recensies dan ook niet per definitie als promotie. Ja, we brengen een product onder de aandacht. Maar als je een slecht product afgeeft? Verwacht dan ook een negatieve recensie.

Link naar webshops

We plaatsen bij alle  producten die online te koop zijn een link naar een webshop. Wel zo makkelijk voor jou als consument: je bent slechts een klik van je gewenste product vandaan. Onze voorkeur voor de webshop hangt af van de beschikbaarheid, maar ook van het aanbod van een partnerprogramma. Zo help je KleineMoslims aan een klein percentage van het aankoopbedrag, wat wij weer aan deze site kunnen uitgeven.

Tenslotte

Een aantal belangrijke dingen om te weten wanneer je ervoor kiest ons een product toe te zenden:

  1. het product zal ons eigendom zijn vanaf het moment van ontvangst. We kunnen het product houden voor eigen gebruik maar bijvoorbeeld ook verloten. Terugzenden is nooit een optie.
  2. het gratis toezenden van een gratis product is geen garantie voor een (goede) recensie
  3. wanneer er geen duidelijke koppeling is tussen opvoeding en het product plaatsen we geen recensie. Een boek gericht op kinderen of kinderspeelgoed is meestal de moeite waard.
  4. is een product te eenvoudig voor een volledige recensie? Dan kan het zijn dat we slechts kiezen voor een vermelding op de fanpage en/of de site. Zonder recensie dus. In dat geval kiezen we voor een simpele beoordeling in een aantal zinnen.
  5. wij besluiten of, en zo ja wanneer, er een recensie online komt.

We hopen hiermee alle relevante vragen te hebben kunnen beantwoorden. Dit artikel kan worden aangevuld bij meer relevante vragen.

Contactgegevens:

Voor alles wat je wil opsturen: gelieve via de mail contact op te nemen voor het afleveradres.

Tagged as: