Waarom een puzzel?

Artikelen schrijven over opvoeding. Daarmee begon deze website. En video’s natuurlijk, want het is 2020. Na een tijdje realiseerde ik me dat mensen ook graag een boek lezen. En daarmee was de eerste uitgave geboren. De focus zou altijd blijven op moslimouders, dus waarom dan een puzzel. Hier een korte toelichting.

Naar mijn mening is er in Nederland een ernstig tekort aan kwalitatief speelgoed met een religieus tintje. Over de afgelopen jaren zijn het vooral boeken geweest die zijn uitgegeven, niet zozeer speelgoed. Voor speelgoed zijn we in Nederland grotendeels afhankelijk van wat er ingekocht kan worden via bedrijven als Ali Express.

Webshops kopen hun spullen in via die weg, om het vervolgens in Nederland weer te verkopen. Het nadeel is dat er weinig oog is voor de fysieke kwaliteit van het product. Ook is er weinig aandacht voor de Nederlandse taal. Zo kan het voorkomen dat producten worden verkocht met, naast het Arabisch, ook Engelstalige teksten erop. Daar waar er vertalingen opduiken zijn die lang niet altijd goed te noemen.

De huidige moslimgemeenschap mag meer verwachten. Natuurlijk, het is niet makkelijk om als zelfstandig ondernemer een kwalitatief product in de markt te zetten. En omdat maar weinigen zich hiermee bezig houden, nemen we vaak genoegen met mindere kwaliteit. Iets is nu eenmaal beter dan niets.

Waarom een puzzel?

Kijkend naar de markt in Nederland werd al snel duidelijk dat er niet veel speelgoed is met een religieus randje. Na de nodige gesprekken met een goede vriend kwam ik tot de conclusie dat ik wel kon klagen, maar dat dit niet opschoot. Ik moest zelf iets gaan doen.

Na lang nadenken waren een paar dingen duidelijk: het te maken product moest van goede kwaliteit zijn, uniek zijn op de markt, toegankelijk voor een brede leeftijdsgroep en niet elektronisch zijn. Denkend aan speelgoed van mijn eigen dochter kwam ik al snel tot de conclusie dat een puzzel een goede optie kon zijn.

Het duurde vervolgens dagen voordat ik een fatsoenlijke foto had gevonden. Want ja, ook kwalitatieve foto’s die religieuze plaatsen laten zien en aansprekend zijn voor kinderen heb je nauwelijks. Het concept was er. En na samples opgevraagd te hebben, een design te hebben laten maken voor de doos, en een praatpapier te hebben geschreven, ontwerpen en laten drukken waren er al een paar maanden voorbij.

Een puzzel is het ideale speelgoed. Het is leuk, leerzaam, helpt vaardigheden verbeteren, stimuleert de hersenen en is een superleuk cadeau. De verkoop is inmiddels begonnen. Afhankelijk daarvan zal er een nieuwe komen, of juist iets anders. Hoe dan ook, de dagen dat ik me alleen op ouders wilde richten zijn voorbij. Jullie mogen nog veel meer verwachten. Dit jaar en met Allahs wil ook de jaren die volgen. En is een product een keer niet precies wat je zoekt? Weet dan dat iedere aankoop ervoor zorgt dat er ook weer iets nieuws komt..