Samenwerkingen van start

In de afgelopen 2 jaar heb ik vanuit Kleine Moslims een drietal boeken uitgegeven, enorm veel artikelen gelanceerd en daarnaast de nodige adviezen gedeeld via instagram en facebook. Dat bleef niet onopgemerkt, waardoor een tweetal uitgeverijen mij hebben gevraagd met hen samen te werken.

De samenwerkingen wil ik graag kort toelichten, zodat duidelijk is wat je vanuit mij mag verwachten én duidelijk is waarom ik tot die samenwerkingen ben gekomen. Daarnaast veranderen er voor jou als klant ook wat dingen.

De belangrijkste reden om een samenwerking aan te gaan met zowel Hadieth Benelux & Moslimkids Entertainment is tijd. Ik heb niet de tijd om, naast het schrijven van boeken, ook bezig te zijn met de distributie ervan op grote schaal. Aangezien deze partijen het overgrote deel van de winkels en webshops kunnen beleveren nemen zij me die zorg uit handen. Op die manier kan ik zonder veel moeite mijn boeken in het gros van de winkels/webshops beschikbaar maken. Dit is belangrijk voor mij, aangezien er weinig informatie over opvoeding beschikbaar is. Laat staan informatie die is geschreven vanuit de Nederlandse context.

De tweede belangrijke reden is stabiliteit. Tot dusver keek ik per uitgave of het succesvol genoeg was om een vervolg uit te geven. Een groter bereik maakt het makkelijker in boekenreeksen te werken, i.p.v. met losse uitgaves. Ook zorgt het ervoor dat ik me kan committeren aan een vast aantal publicaties per jaar.

De derde belangrijke reden is dat ik me niet wil beperken tot de Nederlandse taal. Binnen enkele jaren zal mijn werk dus in meerdere talen worden uitgegeven.

Op dit moment is het zo dat ik vanuit Hadiethshop Benelux de Nora-reeks ga uitgeven. Op het moment van schrijven is het eerste boek al gelanceerd en is het tweede boek in de fase van illustreren. Vanuit Moslimkids Entertainment zullen mijn reeds bestaande boeken voor ouders worden uitgegeven en zal ik daar nieuwe uitgaven voor ouders aan toevoegen. Ook zal ik voor hen een kinderboekenreeks gaan schrijven. De details daarvan volgen later.

Voor jou als klant is er dus meer zekerheid in de stroom aan nieuwe boeken. Je kan deze boeken nog altijd bestellen via deze webshop, maar ook terugvallen op andere webshops als ik een keer door de voorraad heen ben. Wat wel gaat wijzigen is de verzendkosten. Tot op heden werden die alleen in rekening gebracht voor Belgische klanten. Dit zal nu ook voor Nederlandse klanten zijn. Waar Belgische klanten voorheen € 4,35 betaalden, is dit bijgesteld naar € 2,50 voor zowel NL als BE klanten.

Kortom: Kleine Moslims zal blijven doorgaan met publiceren, en dit in een hoger tempo doen dan voorheen. Dit eerste jaar zal uitwijzen hoe succesvol deze samenwerkingen zijn en welke mooie plannen er nog uit voort zullen komen.