Vertel over het paradijs

Vertel je kind over het paradijs. Vertel je kind dat het de mooiste plek is die er is. Dat je daar nooit verdrietig bent, maar altijd blij. Dat je daar geen pijn hebt. Dat je daar altijd kan spelen. Dat je daar allemaal lekker eten hebt en mooie dieren. Vertel het aan je kind op een manier die past bij de leeftijd, interesses en het begripsvermogen van je kind.

Vertel je kind dat Allah houdt van de goede dingen die je kind doet. En dat als we in Hem geloven en goede dingen doen, we naar het paradijs gaan. Ouders hebben regelmatig het idee dat als ze praten over het paradijs, ze ook over de hel moeten praten. Dat is niet altijd nodig. In eerste instantie is alleen praten over het paradijs voldoende, zeker voor jonge kinderen. Afhankelijk van hun begripsvermogen en leeftijd kan je vervolgens een goed moment kiezen om over de hel te praten. Het is prima dit pas te doen in de 2e opvoedfase, die van 7-14 jaar.

Door je kind te vertellen over het hiernamaals koppel je de gedachte aan meer dan alleen dit leven. Je helpt je kind beseffen dat we werken voor een volgend leven, een leven wat eeuwig is en een leven wat met de Wil van Allah aangenaam is in alle opzichten. Door dit te doen naar het begripsvermogen van je kind zorg je ervoor dat het toegankelijk en aantrekkelijk is. Ook treed je ermee in de voetsporen van de profeet die zich tijdens de eerste jaren van de openbaring focuste op het overbrengen van het geloof in Allah en het verbinden van de harten met het hiernamaals.